Boken om Feskekôrka

Efter en omfattande renovering och restaurering öppnade Feskekôrka igen i maj. I samband med det gav vi ut Från nödvändig till älskad – ett porträtt av en Göteborgsikon. I färgstark formgivning får du här historien om Feskekôrka. Beställ din bok här nedan.

Beställ boken

Scrolla ned för att beställa ditt exemplar. Du kan enbart betala med Swish.

Historisk bild inifrån Feskekôrka under öppningsåret 1874. Bilden är kolorerad.
Feskekôrka under öppningsåret 1874. Kolorerad bild.

När Feskekôrka byggdes 1874 var avsikten att få bukt med ”det stinkande elände” som utgjorde dåtidens livliga fiskhandel längs med kajen. Sedan dess har kôrkan kommit att bli en viktig symbol för staden. Ett självklart besöksmål för turister, samtidigt som den under ett och ett halvt sekel fortsatt vara en viktig handelsplats för pinfärska fiskar och skaldjur.

Men hur bär man sig åt när man för en älskad ikon in i framtiden? I Från nödvändig till älskad – ett porträtt av en Göteborgsikon får du veta vad Victor von Gegerfelt tänkte när han ritade kôrkan och hur man idag moderniserar med hans visioner i åtanke. Längs vägen möter du timmermannen som restaurerat det gamla stolpverket, fiskaren som berättar om det tuffa livet till sjöss, handlaren som verkat i och utanför Feskekôrka i ett halvt sekel och många därtill.

Dessutom lär dig bokens fisk- och råvaruguide vilken smaksättning som funkar bäst ihop med havskatt och hur du kontrollerar att musslorna är redo att ätas. En självklar present till göteborgaren som är nyfiken på sin stad, till besökaren som vill lära sig mer om historien bakom den ikoniska byggnaden – och naturligtvis till alla oss som älskar mat från havet och vill tillreda den på bästa sätt!

Illustration av en sill.

Beställ boken

Boken kostar 299 kr inkl. moms. Om du vill få den hemskickad tillkommer en fraktkostnad om 65 kr/bok. Totalpriset är då 364 kr. Swisha beloppet till nummer 123 379 4526. Mottagare är ”Higab AB”. Ange din adress i meddelandefältet i Swish-appen.

Om du väljer att hämta boken på Higabs kontor i Gårda betalar du 299 kr. Du visar din Swishbetalning i receptionen när du hämtar din bok.

Adress: Åvägen 17 F, våning 4.
Öppet: mån-fre kl. 08-16, lunchstängt kl. 12-13.