Boken om Feskekôrka

Efter en omfattande renovering och restaurering öppnar Feskekôrka i Göteborg inför sommarsäsongen 2024. I samband med det ger vi ut Från nödvändig till älskad – ett porträtt av en Göteborgsikon. I färgstark formgivning får du här historien om Feskekôrka. Boken ges ut i slutet av maj, men du kan förhandsbeställa den redan nu.

Få boken före alla andra

Boken ges ut i slutet av maj, men du kan förhandsbeställa den redan nu. Scrolla ned till formuläret för att skicka in din beställning.

Feskekôrka under öppningsåret 1874. Kolorerad bild.

När Feskekôrka byggdes 1874 var avsikten att få bukt med ”det stinkande elände” som utgjorde dåtidens livliga fiskhandel längs med kajen. Sedan dess har kôrkan kommit att bli en viktig symbol för staden. Ett självklart besöksmål för turister, samtidigt som den under ett och ett halvt sekel fortsatt vara en viktig handelsplats för pinfärska fiskar och skaldjur.

Men hur bär man sig åt när man för en älskad ikon in i framtiden? I Från nödvändig till älskad – ett porträtt av en Göteborgsikon får du veta vad Victor von Gegerfelt tänkte när han ritade kôrkan och hur man idag moderniserar med hans visioner i åtanke. Längs vägen möter du timmermannen som restaurerat det gamla stolpverket, fiskaren som berättar om det tuffa livet till sjöss, handlaren som verkat i och utanför Feskekôrka i ett halvt sekel och många därtill.

Dessutom lär dig bokens fisk- och råvaruguide vilken smaksättning som funkar bäst ihop med havskatt och hur du kontrollerar att musslorna är redo att ätas. En självklar present till göteborgaren som är nyfiken på sin stad, till besökaren som vill lära sig mer om historien bakom den ikoniska byggnaden – och naturligtvis till alla oss som älskar mat från havet och vill tillreda den på bästa sätt!

Förhandsbeställning

Beställ boken nu och få den innan den når handeln. När boken getts ut kontaktar vi dig med betalningsinformation. När vi fått din betalning skickar vi hem boken till dig. Det kommer även finnas möjlighet att hämta ut boken på Higabs kontor i Gårda. Du kommer enbart kunna betala med Swish. Pris: 299 kr + ev. frakt.

Antal exemplar du vill beställa av boken.
Ange ditt för- och efternamn samt adressen dit du vill att boken ska skickas.
Kontakta mig via:(Obligatoriskt)
Då boken getts ut kontaktar vi dig med betalningsinformation. Prel. utgivningsdag är den 16 maj.