Hoppa till innehållet
2 augusti, 2018

De guidade visningarna av Sjömanstornet fortsätter

Du har väl inte missat de guidade visningarna av Sjömanstornet? För andra sommaren i rad kan besökare ta del av den storslagna utsikten och historien bakom tornet.

Sjömanstornet och del av Sjöfartsmuseets fasad

Förra sommaren öppnade Sjömanstornet åter upp för allmänheten. Intresset har varit stort och till det här året valde Sjöfartsmuseet att utöka antalet visningar med 400 procent. Från och med maj har det anordnats guidade visningar vid fyra tillfällen varje onsdag och lördag. Under 55 minuter får du bland annat njuta av utsikten och få svar på varför tornet restes och vilka livsöden som gömmer sig bakom några av namnen på sockeln.

Under augusti fortsätter visningarna av Sjömanstornet som vanligt. På onsdagar är det visningar vid kl 16, 17, 18 och 19 (eng). Lördagens visningar sker vid kl 11, 12, 13 och 14 (eng). Biljett kostar 100 kronor. Gratis inträde för barn och ungdomar mellan 0–24 år.

Sjömanstornet byggdes 1933 och invigdes av Gustav V. Det ritades, liksom Sjöfartsmuseet, av Karl M Bengtson. Tornet restes till minne av de svenska sjömän som gick bort under första världskriget. Sammanlagt 690 namn, varav 15 kvinnor, och 98 förlista fartyg är inskrivna i sockeln på tornet. Uppe på toppen står den berömda bronsskulpturen Kvinna vid havet av Ivar Johnsson, även kallad Sjömanshustrun.

Information om de guidade visningarna!

Fler nyheter!