Hoppa till innehållet

Bravida Arena

Information om fastigheten

Fastighetsbeteckning:
Rambergsstaden 733:167, 733:59, 733:412
Byggnadsår:
2015
Adress:
Inlandsgatan 48,
417 15 GÖTEBORG
Ursprunglig användning:
Fotbollsarena
Nuvarande användning:
Fotbollsarena
Arkitekt:
Bremer AG/Ragnar Ellsinger

Betongpelare med texten Bravida Arena.

Om Bravida Arena

I februari 2014 tog kommunstyrelsen och kommunfullmäktige beslut att ge Higab i uppdrag att bygga en ny fotbollsarena på Hisingen som skulle ersätta Rambergsvallen på samma plats. Rambergsvallen byggdes 1935 och var BK Häckens hemvist från och med att de bildades 1940. Den hade dock hunnit bli omodern och sliten och höll inte allsvensk standard.

Byggstart för den nya arenan, som fick namnet Bravida Arena, var i april 2014 och ett drygt år senare stod den färdig. Bravida Arena invigdes den 25 juni av kommunfullmäktiges ordförande Lena Malm och den första matchen spelades mellan BK Häcken och Helsingborg den 5 juli 2015.

Bravida Arena ritades av Bremer AG och Ragnar Ellsinger och byggnationen utfördes av entreprenören BRA Bygg AB. Den är utformad i enlighet med Svenska Fotbollförbundets krav för allsvenska arenor, har kapacitet för 6 300 åskådare, varav 2 000 är ståplatser, och till skillnad mot Rambergsvallen består planen av konstgräs. Förutom till BK Häcken hyr Got Event ut arenan till breddidrottsföreningar genom idrotts- och föreningsförvaltningen.

Arenan har flera konstnärliga utsmyckningar, dels en betongfris på fasaden och dels ett interiört verk i huvudbyggnaden. Bakom fasadkonstverket Tifo står göteborgaren Per Petersson. Tifot består av runda, rostfria perforerade plåtar med rastereffekt som skapar bilden av en studsande boll på den 130 meter långa fasaden och delar av gavlarna. Inne i huvudbyggnaden fanns tidigare verket Alla möter alla av konstnärerna Thomas Nordström och Annika Oskarsson. Det bestod av 180 fantasivimplar i laminerat glas som anspelade på traditionen att byta flagga vid matcher.

Felanmälan
Higabs växel:
031-368 53 00

Higab-medarbetaren Morgan Johansson
Tekniska frågor
Morgan Johansson
Higab-medarbetaren Anders Thulin
Avtalsfrågor
Anders Thulin
Se alla fastigheter