Hoppa till innehållet
10 februari, 2017

Vad händer på sportlovet?

Skaparverkstad på Naturhistoriska museet, mumintroll på Konstmuseet och Harry Potter-tema på Stadsbiblioteket. Under sportlovet vecka 7 blir det fullt med aktiviteter i flera av Higabs hus.

Barn och lärare går utanför Naturhistoriska museet.

Redan i helgen smygstartar Naturhistoriska museet sportlovet med en skaparverkstad för hela familjen. Aktiviteten leds av återbrukskonstnären Maries Silva Lember och är inspirerad av en ny utställning som handlar om museets forskningsresor och djuren på Arktis och Antarktis.

På Sjöfartsmuseet Akvariet kan du dagligen utforska havets djur i den stora klapptanken, höra berättelser om vidunderliga havsmonster, hjälpa låtsasbläckfisken Lollo att få ett trevligt krypin i sin designstudio och tävla i simulatoruppdraget.

Om du är nyfiken på samiska mönster och färger kan du besöka utställning Sápmi runt hörnet på Röhsska museet. I deras studio kan du forma dina egna mönster och tryck med hjälp av material som potatis, linoleum, tyg och papper.

Från tisdag till fredag under vecka 7 anordnar Konstmuseet kreativa aktiviteter som tar utgångspunkt i utställningen om Mumin-skaparen Tove Jansson. De som är mellan 5 och 12 år är välkomna att rita serier och de som är mellan 13 och 24 år har möjlighet att vara med i serieworkshops.

Bara ett stenkast därifrån, på Stadsbibliotekets barnavdelning, kan Harry Potter-fans från 3 till 12 år utforska Harrys levande monsterbok, skriva sin egen fan-fiction och skapa en trollformel till bibliotekets Book of spells. Eller varför inte tillverka sin egna unika trollstav med fågelfenix-fjädrar, enhörningshår och daggdroppepärlor.