Hoppa till innehållet
7 april, 2017

Vad händer i påsk?

Ta vara på påsklovet! Här får du roliga tips på vad som händer i Higabs hus.

Barn och lärare går utanför Naturhistoriska museet.

Finns det fyrkantiga ägg och kan man se skillnad på fåglarnas ägg beroende på var de bor någonstans? Det och mycket annat får du svar på i årets ägglabb på Naturhistoriska museet. Dessutom har du möjlighet att besöka skaparverkstaden och tillverka ett eget påskägg av ull.

Naturhistoriska museet – måndag till fredag, kl 13-15

 

Träffa skaparen till barnprogrammen Minimello, Superlördag och Ylvania. Ylva Hällen berättar om sin fantasybok Ylvania. Det är sagan om ljusbäraren som tar vid tio år efter händelserna i tv-serien. Den handlar om Alba, som tillsammans med tre andra barn är utvalda att besegra ondskan och med magiska krafter rädda landet Ylvania. Boka biljett på nätet. OBS! Boka endast till barn, vuxna kan följa med in i mån av plats.

Stadsbiblioteket – måndag, kl 14-15

 

På Stadsbibliotekets barnavdelning har någon strösslat ut magiskt sagostoff. Vem vet vad du kan där? Magiska kartor? En skattjakt? Spännande spel? Ett förtrollat träd? Här gläntar du på dörren till en magisk värld.

Stadsbiblioteket – måndag till fredag, kl 9 och lördag till söndag, kl 10

 

Två personer sitter och dinglar med benen utanför Göteborgs konstmuseum.

Upptäck Tove Jansson och Mumindalens värld. På Konstmuseet firas påsklovet med en visning av utställningen Tove Jansson – Lusten att skapa och leva. Sedan går man vidare till Studion och skapar festliga hattar med inspiration från Tove Janssons bildvärld. Dagen avslutas med att dricka saft och skåla med Mumintrollet. Den rekommenderade åldern är 5 till 12 år och det finns begränsat antal platser. För dig som pratar andra språk än svenska finns unga värdar på plats som kan tolka till finska, somaliska, arabiska och engelska.

Konstmuseet – tisdag till torsdag, kl 11.15-13 samt klockan 14-15.45

 

Därefter blir det sportlovaktiviteter på Konstmuseet för dig som är mellan 13 och 24 år. Tillsammans tittar man på utställningen med Tove Jansson utifrån följande frågor: När vill du berätta om dig själv och ditt inre och hur vill du visa det? Sedan blir det fika och arbete i Studion.

Konstmuseet – onsdag, kl 17.19

 

Ta chansen och spela rollspel på Stadsmuseet. Här kan du vara med och kämpa i ett actionfyllt äventyr i Nya Lödöse eller hjälpa till att återfinna den försvunna skatten i Göteborg. Du spelar och kämpar tillsammans med fyra andra spelare och med hjälp av en spelledare. Men det finns även möjlighet att spela på egen hand. Den rekommenderade åldern är 10 till 15 år. Du kan förboka en plats genom att anmäla dig i museets reception.

Göteborgs stadsmuseum – tisdag till torsdag och söndag, kl 11.30, 12.30, 13,30 och 14.30

 

Utanför entrén till Kulturhuset Kåken.

I caféet på Kulturhuset Kåken kan du dekorera ägg till påskriset och prova på äggblåsning. Det enda du behöver ta med dig är råa ägg att blåsa ur. Färg och pyntmaterial finns på plats.

Kulturhuset Kåken – torsdag, kl 16.30-19