Hoppa till innehållet
22 mars, 2018

Utställning om jämlikhet på Stadsbiblioteket

I dag startar utställningen ”Alla vinner på en mer jämlik stad” på Stadsbiblioteket. Bakom utställningen står Göteborgs Stad och syftet är att visa varför och hur man jobbar för ökad jämlikhet.

Cyklister och gående framför Stadsbiblioteket

Med utställningen ”Alla vinner på en mer jämlik stad” på Stadsbiblioteket vill Göteborgs Stad belysa hur man tar frågan om ökad jämlikhet på största allvar och att det satsas hårt på att minska skillnader i livsvillkor, även det är en lång bit kvar. Förhoppningen är att besökare ska börja fundera över hur man själv berörs, hur man redan bidrar eller kan börja bidra. Utställningen har flera interaktiva inslag och vänder sig både till barn och vuxna. Bland annat kan du bygga din drömstad i Minecraft och låta sagorna ge dig och ditt barn nya perspektiv och världar.

Vernissagen startar klockan 17 och i samband med det hålls en föreläsning vid Trappan klockan 18. Det är Åsa Lundquist, Göteborgs Stad, och Ritva Gonzalez, samordningschef för Jämlikt Göteborg, som tillsammans berättar om skillnaderna i Göteborg, hur de utvecklats de senaste åren och vad man gör åt dem. Föreläsningen utgår från Jämlikhetsrapporterna från 2014 och 2017 som Åsa Lundquist har skrivit.

Utställningen ”Alla vinner på en mer jämlik stad” pågår från 22 mars till 18 april.

Fler nyheter!