Hoppa till innehållet
18 december, 2018

Utdelning av pepparkakshus

Barken Viking, Remfabriken och Lilla Änggården. Det är några av husen som byggdes som pepparkakshus i årets jultävling på Higab. Nu när vinnaren har utsetts har de fått nya hem runt om i Göteborg.

Barn på förskola tar emot pepparkakshus från Higab-medarbetare

Barnen på förskolan på Apotekaregatan tog emot Barken Viking i pepparkaksform av Higabs fastighetstekniker Martin Lundkvist.

Som ett led i att utveckla teamarbetet bland medarbetarna genomfördes en pepparkakshustävling under december. Efter noggrann planering, kreativa lösningar och väl genomförda samarbeten tog husen form.

Byggnaderna som stod modell var Barken Viking, Pedagogen – Sociala Huset, Ullevi, Remfabriken, Slakthuset, Röhsska museet, Lilla Änggården, Göteborgs konstmuseum, Hagabadet, Ankarsmedjan i Klippans Kulturreservat, Exercishuset, Angered Arena, Gathenhielmska Huset och Påvelundstorpet.

Det pepparkakshus som drog det längsta strået var Remfabriken. Juryns motivering löd: ”Denna porträttlika, detaljrika och charmiga skapelse är både berättande och inbjudande, kryddat med finurliga tillägg. Det väl genomförde projektet genomsyras av en stor dos skaparglädje, skönhet och en genuin kärlek till objektet som är en av Higabs mest spännande kulturbyggnader.”

Pepparkakshus som föreställer Remfabriken

Vinnarhuset på plats i Remfabriken.

Nu när tävlingen är avgjord har pepparkakshusen blivit bortskänkta till olika hus runt omkring i Göteborg. Remfabriken hamnade i sitt eget hus på Åvägen och Lilla Änggården, som kom tvåa i tävlingen, gavs till förskolan på Folke Bernadottes Gata. Övriga hus skänktes bland annat till Kärrahus äldreboende, Angered Arena och förskolan på Apotekaregatan.

Fler nyheter!