Hoppa till innehållet
17 mars, 2017

Tv-inspelning i Dicksonska Palatset

Förra veckan gästades Dicksonska Palatset av tv-teamet till den kommande SVT-serien ”Vår tid är nu”. Tidigare i år har de spelat in scener på Stora Teatern.

Titt som tätt får Göteborgs Stad och Higab förfrågningar från film- och produktionsbolag som vill hyra något av våra hus till inspelningar. Några tidigare exempel är filmen Tom of Finland som delvis spelades in på Götamässen i Kviberg och Känn ingen sorg som hade Dicksonska Palatset som en av sina inspelningsplatser.

När det spelas in filmer eller serier i kulturhistoriska miljöer finns det mycket att tänka på. Inte minst i Dicksonska Palatset som byggdes 1862 och är ett av Higabs byggnadsminnen. Därför arbetar man efter tydliga riktlinjer och har alltid en konservator på plats för att säkerhetsställa att inga skador uppkommer.

Dicksonska Palatset är det andra av Higabs hus som används som inspelningsplats för serien ”Vår tid är nu”. Tidigare i år fick Stora Teatern besök av tv-teamet.

Filmteam står och sitter framför skärm i Dicksonska Palatset.

SVT-serien ”Vår tid är nu” är ett historiskt drama på 20 avsnitt som tar sin början på fredsdagen 1945 och sträcker sig in i 1960-talet. Den är skriven av Ulf Kvensler, regisseras av bland annat Harald Hamrell och produceras av Jarowskij. I rollerna syns bland annat Suzanne Reuter, Peter Dalle, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt och Mattias Nordkvist. Hösten 2017 har ”Vår tid är nu” premiär.