Hoppa till innehållet
13 juni, 2017

Tusentals ungdomar till Konserthuset

För fjärde året i rad arrangeras det internationella kör- och orkesterlägret Side by Side by El Sistema Sweden. Mellan den 14 och 20 juni väntas 1 600 musicerande barn och ungdomar till Konserthuset.

Myller av människor vid Posiedon-statyn och utanför Konserthuset vid Götaplatsen.

Lägret genomförs i samverkan med Stiftelsen El Sistema som hämtar inspiration från en modell för social inkludering som utvecklats i Venezuela sedan 1975. Visionen är att alla barn i Sverige ska ges möjlighet till positiv utveckling genom att spela och sjunga tillsammans.

Barnen och ungdomarna är indelade i nio olika spår efter ålder och nivå, och kommer både från Sverige och andra länder för att spela tillsammans. Den 18 juni framförs den stora festivalkonserten, där de äldsta deltagarna sjunger och spelar tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. Konserten leds av bland andra symfonikernas förre chefdirigent Gustavo Dudamel och nuvarande chefdirigenten Santtu-Matias Rouvali.

Side by Side by El Sistema arrangeras av Göteborgs Symfoniker och stöds av Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen tillsammans med kulturskolorna i staden. Festivalen är en del av Göteborgs satsning inför 400-årsjubileet 2021

Fler nyheter!