Hoppa till innehållet
28 augusti, 2018

Träffa oss på Reservatets dag

Nu på söndag den 2 september är det dags för Reservatets dag i Gathenhielmska Reservatet i Majorna. Higab och Sjöfartsmuseet är på plats för att berätta mer om om- och tillbyggnaden av museet.

Folksamling framför trähusen i Gathenhielmska Reservatet under Kulturarvsdagen 2017

Reservatets dag 2017

Tidigare i år blev det klart att Sjöfartsmuseet ska genomgå en omfattande om- och tillbyggnad. Museet stänger därför den 17 september 2018 och när man öppnar igen kommer det bland finnas ett nytt akvarium, en ny större entréhall och nya utställningar. Under Reservatets dag kommer Higab och Sjöfartsmuseet att informera om den kommande stängningen och berätta mer om projektet.

Under dagen har föreningsstugorna i kulturreservatet öppet hus, det blir visning av Gathenhielmska Huset, stadsvandring med Sjöfartsmuseet och fotoutställning. Dessutom anordnar Textival uppläsning av nyproducerade litterära verk.

Det kommer också erbjudas hembakt fika, korv, musikunderhållning, försäljning, lotterier och prisutdelning.

Reservatets dag arrangeras den 2 september, kl 12-16. Bakom evenemanget står Gamla Masthuggspojkar, Gamla Masthuggsflickor, Gamla Majgrabbar, Gamla Majtöser, Vi från Vega, Gamla Majpojkars förbund och Wänskapsförbundet i samarbete med Higab.

Fri entré!

Fler nyheter!