Hoppa till innehållet
8 juni, 2017

Stort intresse för framtidens evenemangsområde

Under maj genomfördes medborgardialoger om framtidens evenemangsområde i Göteborg. Vid nio olika tillfällen hade allmänheten möjlighet att träffa projektgruppen, som Higab var en del av. Nu står det klart att runt 1 000 personer kom för att prata och över 2 000 personer svarade på den digitala enkäten.

Förra månaden skrev Higab om medborgardialogerna där man kunde lämna sina synpunkter och önskemål kring utvecklingen av Göteborgs evenemangsområde. Utredningen pågår under året och har som huvudfokus att ersätta Scandinavium, som inte lever upp till de krav som dagens evenemang ställer, och Lisebergshallen, som ska rivas för att ge plats för bygget av Västlänken. Dessutom handlar det om att få ett mer levande stadsliv i området, med mötesplatser som bjuder in till aktivitet och upplevelser.

Nu ska resultatet från medborgardialogerna bearbetas och sammanställas. Senare under hösten 2017 kommer kommunstyrelsen och kommunfullmäktige få ett förslag på hur området skulle kunna utvecklas.

Evenemangsområdet sträcker sig från Ullevi i norr till Lisebergs södra parkering, men i den här utredningen fokuserar man på sträckan mellan Ullevi och Scandinavium.

Tidigare nyhet!

Fler nyheter!