10 februari, 2020

Sportlov i våra hus

Gå på skattjakt, träffa världens största djur, testa att producera musik eller besök en brandstation. Under veckans sportlov är det fullt med roliga aktiviteter i Higabs hus. Här är några exempel på vad som händer.

Sportlovshäng på Stadsbiblioteket

Ditt bästa sportlovshäng mitt i stan. Du som är 13–25 år kan hänga och träffa dina kompisar på Stadsbiblioteket (Dynamo Game, plan 1). Här finns TV-spel på storbildskärmar, en DIY-verkstad, grymma böcker och fantastiska brädspel. Har du tur plockas VR-visiret fram.

Måndag-fredag, kl 10-20. Gratis.

Under sportlovsveckan bjuder Stadsbiblioteket även in till filmkväll, teaterworkshop och Dungeons & Dragons för nybörjare (13–25 år).

Upptäck valar på Naturhistoriska museet

Visste du att blåvalens hjärta är lika stort som en liten bil? Eller att många valar kommunicerar med varandra genom att sjunga sånger? Hur har de här häftiga däggdjuren anpassat sig till ett liv i havet? Hur fort kan de simma och varför blåser några av dem ut vatten på toppen av huvudet? Vilka valar finns i Sverige?

Kom och känn på valens tänder, skallar och annat material på Naturhistoriska museet. Museets pedagoger finns på plats och visar och bjuder på spännande valfakta i lovstationen Upptäck: Valar. I anslutning till lovstationen finns en tipspromenad om valar. Var med och testa vad du kan eller lär dig något nytt. Priser lottar ut när lovet är slut.

Måndag-fredag, kl 12-14. Gratis.

Gå på skattjakt på Röhsska museet

Gå på skattjakt på sportlovet! Med hjälp av en skattkarta går du på upptäcktsfärd, löser uppdrag och letar rätt på några av husets skatter! Efteråt samlas allihop i Studion där du viker ihop och dekorerar din egen skattkista som du får ta med dig hem.

Dagsbiljett (60 kr) eller årskort (100 kr). För dig under 25 år är det fri entré. 30 kr materialavgift tillkommer.

Observera att det är begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Tisdag-söndag, kl 14-16

Fira sportlov på Göteborgs konstmuseum

Under sportlovet blir det kreativt skapande i Studion. Huvudtema är sport i konsten, men på alla hjärtans dag kan du göra kärleksfulla kort till de du tycker om. Alla workshops börjar med en inspirerande visning i samlingen, sen går allihop till Studion där du får skapa egna konstverk. För barn och unga mellan 5–12 år.

Fri entré för barn, materialkostnad 30 kr. Vuxna betalar entré till museet. Du anmäler dig inte i förväg, men det är begränsat antal platser. Biljetter hämtas ut i receptionen från kl 11 samma dag.

Tisdag-lördag, kl 13-15

Ostindiska huset

Sportlov på Göteborgs stadsmuseum

Kom och fira sportlovet på Stadsmuseet! Här gör man kollage av museets fantastiska bildsamling. Vem får vara var? Vem får göra vad var? Vem vill du ha i den fina salongen? Flickorna med geten? En val? Du bestämmer!

Fri entré under 25 år, 60 kr dagsbiljett eller 100 kr årsbiljett.

Tisdag-fredag, kl 11-15

Musikproduktion med Paperwing på Kulturhuset Kåken

Drömmer du om att producera musik? Nu har du chansen att ta dina första steg! Under trygg ledning av Jenny Soovik, som är verksam som artist, låtskrivare och producent under artistnamnet Paperwing, bjuds du på en kreativ workshop för nybörjare där du lär dig grunderna för att producera, spela in och skriva musik. Inga förkunskaper krävs.

Ålder: 15–18 år. Begränsat antal platser.

Boka biljetter här eller på 031-365 50 60.

Tisdag, kl 13-17

Konstlov på Göteborgs konsthall

Gillar du att måla, teckna eller skapa serier? Välkommen till en konstnärsworkshop där man tillsammans experimenterar med färg och form. Prova på både litet och stort format och låt fantasin flöda!

För dig mellan 10 – 14 år. Fri entré, men antalet platser är begränsade så anmäl dig till bokningar.konsthall@kultur.goteborg.se för att säkra en plats.

Onsdag, kl 13-16. Gratis.

Öppet Hus på brandstationen

På sportlovet kommer Räddningstjänsten som vanligt ha öppet hus på brandstationerna. Du kommer kunna provsitta brandbilar, testa brandmännens utrustning och gå en tipspromenad. Du får även information om vad du själv kan göra för att ha ett bra brandskydd i hemma.

Fredag 14 februari, kl 10-12 (Huvudbrandstationen i Gårda). Gratis. Ingen föranmälan krävs.

Fler nyheter!