Hoppa till innehållet
12 februari, 2018

Sportlov i våra hus

Spela quidditch på Stadsbiblioteket, testa snapchat-stafett i Konsthallen eller gå ett historiskt quiz på Göteborgs stadsmuseum. Under veckans sportlov är det fullt med aktiviteter i Higabs hus. Här är några exempel på vad som händer.

Sjöfartsmuseet och Sjömanstornet längs Oscarsleden. Vid huset står tre bilar parkerade.

Klappa havet

Varför klär vissa krabbor ut sig? Har sjöstjärnor ögon? I Sjöfartsmuseets klapptank får du kika närmare på några av de vanligaste djuren i våra vatten. Från 4 år.

Gratis för barn, men begränsat antal platser. Biljett krävs, hämtas i kassan från 10.00 samma dag.

Sjöfartsmuseet – 13 februari, 10.30 och 11.30 (30 min)

 

Känslan inuti – skapa med lera

Vilken form har en känsla? Vilken färg har din glädje och hur känns formen av ilska? I museets skulpturhall hittar du många olika känslor i konstverken, kanske får du syn på något som får dig att känna något nytt. Det börjar med en känslovandring bland museets skulpturer och sedan fortsätter du till Studion för att öva på att skapa känslor i lera. Från 5 till 12 år.

Fri entré för barn. Materialkostnad 30 kr. Vuxna betalar entré till museet. Begränsat antal platser. Biljetter hämtas ut i receptionen från kl 11 samma dag.

Göteborgs konstmuseum – 13 februari, 13.00 – 15.00

 

Göteborgs stadsmuseums gula tegelfasad och tak. Till höger syns Tyska kyrkans torn.

En resa genom stilarnas värld

Ta dig genom museets spännande värld genom ett quiz om kläder och mode. Hur ser medeltida handskar ut? Vad har du på dig för något om du bär en poscher? Och vilka var det egentligen som använde korsetter? Få ditt quiz i entrén och avsluta din upptäcktsfärd med att själv testa kläder i olika stilar i alla möjliga former och färger. Från 5 år i sällskap med vuxen.

Fri entré under 25 år och för seniorer folkbokförda i Göteborg.

Göteborgs stadsmuseum – 13 februari – 16 februari

 

Snapchat-stafett

Gillar du att fotografera, skriva och är nyfiken på hur de är att vara konstnär? Då har du chansen att testa på Snapchat-stafett. Under den här workshopen använder deltagarna appen Snapchat på ett lite annorlunda sätt, och skapar en collagefilm – tillsammans! Du behöver inte känna till Snapchat sedan tidigare, eller vara van vid att gå på workshops. Från runt 11 år och uppåt.

Begränsat antal platser. Anmäl dig till senja.salander@kultur.goteborg.se. Det går också bra att komma på torsdagen om se om det finns platser över.

Konsthallen – 15 och 16 februari, 13.00 – 16.00. Du deltar båda dagarna.

 

Cyklister och gående utanför Stadsbiblioteket

Quidditch, en magisk sport

Visste du att det finns mugglare som spelar quidditch? Kanske har du till och med sett dem jaga runt med sina kvastar i Slottsskogen. De kallar sig Gothenburg griffins och nu bjuder Stadsbiblioteket in till en träff med laget som berättar om sporten som föddes i den första Harry Potterboken för över 20 år sedan. Om vädret så tillåter kan du få pröva att kvasta loss själv i Lorensbergsparken när uppvisningen är slut.

Fri entré

Stadsbiblioteket – 17 februari, 12.00–13.00

Alla aktiviteter under sporlovet!

Fler nyheter!