Hoppa till innehållet
25 juli, 2016

Sommartips från våra hus

Om du tröttnar på att slappa i solen eller hemma i soffan finns det massor av aktiviteter att göra runt om i Göteborg. Här kommer sommartips från några av Higabs hus.

Stadsvandra på flera sätt

Göteborgs stadsmuseum erbjuder stadsvandringar på tre olika sätt 12 juli-19 augusti: stadssittning, stadspromenad och stadsvandring. På stadssittningen får du bekvämt uppleva 1600-talets Göteborg på en sittning vid Tyska kyrkan. Vill du hellre röra på dig rekommenderas promenad eller vandring. Stadsmuseet erbjuder även vandringar på arabiska.
Om du föredrar att upptäcka staden på egen hand har Higab en app med två stadsvandringar, Göteborgs historiska hjärta och Göteborg kulturella nav. Du hittar mer information om den här.

Gå in i en valmage

Under några få tillfällen per år öppnar Naturhistoriska museet gapet på sin uppstoppade val. Ett sådant tillfälle är under Västerhavsveckan i augusti. Torsdagen 11 augusti kl 17-19.30 kan du klättra in i valens buk.

Valen öppnar sitt gap 11 augusti.

Valen öppnar sitt gap 11 augusti.

Kulturkollo i Tynnered

Vecka 32 har Göteborgs konstmuseum verksamhet för barn och unga till Tynnered. Det är en del av kulturkollot som pågår vecka 27-32, där sommarlovslediga barn i åldern 7-13 år är välkomna till olika prova-på-aktiviteter mellan kl 12-16.30 måndag-fredag.

Program vecka 32:
Måndag: Måleri och porträtt
Tisdag: Klassiskt måleri utomhus
Onsdag: Skapa Collage
Torsdag: Egen Design inspirerat av konst.
Fredag: Kolloavslutning inspirerat av konst. Kolteckning, kulturtips och tårtbak!

Konstmuseet vid Götaplatsen har öppet för alla åldrar hela sommaren.

Teater i Kronhuset

Gå på teater i ett av Göteborgs äldsta hus! Under sommaren gästspelar Kronhusteatern i Kronhuset med tre olika uppsättningar, bland annat en modern tolkning av Moliéres klassiska komedi Tartuffe, här förlagd i Örgryte. I samband med föreställningarna finns möjlighet att beställa mat och dryck.

Röhsska museet

Röhsska museet

Konsten som hemma

Under sommaren 2016 visar Röhsska museet en utställning med Göteborgskonstnären Joe Hedlund . I utställningen har delar av konstnärens hem och ateljé flyttats och rekonstruerats på museet. I Joe Hedlunds hem arrangeras föremålen noggrant till genomtänkta kompositioner och stilleben som präglas av balans och harmoni.

Kallt i havet?

Om du tycker tårna förfryser i havet kan du alltid besöka Angered Arena eller Valhallabadet för bad och motionssimning.

Bild inifrån Angered arena

Behaglig badtemperatur i Angered Arena

Fler nyheter från Higab