Hoppa till innehållet
18 juni, 2018

Side by Side till Scandinavium

Snart är det dags för den femte upplagan av det internationella kör- och orkesterlägret Side by Side by El Sistema. Den 16 till 20 juni samlas barn och unga från hela världen i Göteborg för att spela, sjunga, skapa och utvecklas tillsammans.

Utsikt från Snikens kulle mot Scandinavium

Side by Side by El Sistema är ett musikläger med fokus på orkester och kör. För att så många som möjligt ska kunna delta och utvecklas på sin egen nivå är orkestrarna och körerna nivåanpassade. Varje nivå har sin egen repertoar och sitt eget start- och slutdatum under lägret. El Sistema är ett program som ursprungligen skapades av ekonomen och musikern José Antonio Abreu i Venezuela i mitten av 1970-talet. Visionen är att man genom musik kan medverka till att utveckla och skapa en positiv social förändring i barns liv.

Den 19 juni framförs den stora festivalkonserten, där lägrets alla deltagare sjunger och spelar tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble i Scandinavium. Sammanlagt blir det runt 2 000 musiker i alla åldrar som samlas.

Avslutningskonserten äger rum den 20 juni i Scandinavium där lägrets äldsta deltagare framför musikstycken med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. Före pausen är det Marie Rosenmir som dirigerar och efter pausen är det Symfonikernas chefdirigent Santtu-Matias Rouvali.

Side by Side El Sistema är en del av Göteborgs 400-årsjubileum. Lägret arrangeras av Göteborgs Symfoniker i samarbete med bland annat Higab samt i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema Sverige.

Fler nyheter!