Hoppa till innehållet
16 februari, 2018

Scandinavium får besök av hästeliten

Den 20 februari kommer världseliten inom hästsport till Göteborg. För 42:a året i rad arrangeras inomhustävlingen Gothenburg horse show i Scandinavium.

Under fem dagar kommer Scandinavium att förvandlas till en borg för ridsport. Mellan 20 och 25 februari genomförs Gothenburg horse show, en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport. Sedan starten 1977 har över 3 miljoner personer besökt evenemanget som är ett samarrangemang mellan Got Event och Svenska Ridsportförbundet tillsammans med Internationella Ridsportförbundet, FEI.

Scandinavium lyser i orange. Runt om åker bilar och i bakgrunden syns Gothia Towers.

Scandinavium ritades av Poul Hultberg och invigdes i samband med Göteborgs 350-årsfirande 1971. Innan byggstart rasade en debatt om både finansiering, namnförslag och den orange exteriörfärgen. Genom en aktiebolagsbildning mellan Göteborgs Stad och näringslivet kunde bygget förverkligas och i maj 1969 togs det första spadtaget.

2006 målades Scandinavium om i en helt ny silvergrå färg och fick ny ljussättning som skiftar karaktär beroende på evenemang. Under 2016 och 2017 genomfördes ett upprustningsprojekt med syfte att modernisera arenan och öka tillgängligheten.

Fler nyheter!