Hoppa till innehållet
1 juni, 2018

Säsongspremiär på Lilla Änggården

Snart öppnar Lilla Änggården för säsongen. På söndag den 10 juni kan du bland annat följa med på natur- och kulturvandring, prata byggnadsvård med Higabs byggnadsantikvarie och gå visningar i ett välbevarat hem med möbler och föremål från tre sekler.

Kvinna står utklädd på gräsmattan framför det vita trähuset Lilla Änggården

Foto: Göteborgs stadsmuseum

Lilla Änggården donerades till Göteborgs Stad 1963 av bröderna Carl och Sven Grén Broberg och är i dag en del av Stadsmuseets verksamhet. Gården har anor från 1700-talet och för den nutida besökaren finns det möjlighet att stiga in i ett helt intakt och autentiskt hem med tyngdpunkten kring sekelskiftet 1900.

Du som vill uppleva och veta mer om Lilla Änggården kan besöka gården söndag den 10 juni när det är dags för säsongspremiär. Klockan 11 till 15 blir det ett fullmatat program med natur- och kulturvandring i Änggården, visningar av Lilla Änggården, fågelskådning och saftprovning. Du kan också bygga din egen fågelholk och träffa Higabs byggnadsantikvarie och ställa frågor. Det kan vara frågor om hur du renoverar ditt hus med traditionella metoder och material. Tips och råd kring fönsterrenovering, val av färg och andra delar inom byggnadsvård.

Allt är kostnadsfritt, men en del av aktiviteterna har begränsat antal platser och först till kvarn gäller.

Adress: Thorild Wulffsgatan 75. Hållplats Botaniska trädgården. Det går bra att lämna/hämta med bil men parkeringsmöjligheterna är mycket begränsade. Åk gärna kollektivt!

Med buss: Gå av vid Botaniska trädgården. Gå över leden och det är skyltat höger innanför bullerplanket och sedan första vänster upp på Hejderidaregatan. Ingång via trädgården/parken.

Med bil: sväng av vid Botaniska trädgården och in på Storängsgatan. Sedan skyltat höger Lilla Änggården mot Hejderidaregatan. Observera att det går bra att lämna/hämta med bil men parkeringsmöjligheterna är mycket begränsade.

Lilla Änggården är tyvärr inte tillgänglighetsanpassat och saknar ramp till hus och toalett.

Evenemanget pågår mellan klockan 11 och 15 arrangeras av Göteborgs stadsmuseum och Higab i samarbete med park- och naturförvaltningen.

Fler nyheter!