Hoppa till innehållet
1 november, 2017

Samlarmässa på Idrottsmuseet

Lördag den 4 november är det dags för Idrottsmuseets årliga samlarmässa på Kvibergs Kaserner. Besökare kommer kunna botanisera bland mängder av tidningar, böcker, samlarbilder, matchtröjor, autografer och annan idrottsmemorabilia.

Idrottsmuseet startade sin verksamhet 1983 och drivs av stiftelsen Idrottsmusei Vänner. Museet består av tre våningar fulla med idrottsnostalgi. I samlingarna finns över 15 000 föremål och cirka 30 000 fotografier, saker som har donerats eller deponerats av ägarna eller deras anhöriga.

Den 4 november arrangerar man sin årliga samlarmässa på Övre Kaserngården i Kviberg där utställare kommer sälja allt från tidningar, medaljer och samlarbilder till autografer, böcker och matchtröjor. Det kommer även finnas kaffeservering. Mässan har öppet mellan klockan 10 och 14.

Röda tegelbyggnader med tinnar i Kviberg.

Kvibergs Kaserner byggdes mellan 1892-1895 och merparten av byggnaderna på området uppfördes under denna period. Arkitekt Erik Josephsson stod bakom planeringen och utformningen av byggnaderna. Uppförandet av det nya området innebar att Göta Artilleriregemente kunde flytta från sin dåvarande anläggning på Kaserntorget. På den tiden var kasernområdet på Kviberg det största i sitt slag i Sverige.

Kvibergs Kaserner är i dag byggnadsminnesförklarade.

Om Idrottsmuseet!

Fler nyheter!