Hoppa till innehållet

Ge Göteborg en smakstart 2023

Just nu renoverar vi tre av Göteborgs mest anrika landmärken med varsam hand. 2022-2023 är Feskekôrka, Dicksonska Palatset och Billdals Gård redo att slå upp portarna för nya smakupplevelser. Vi söker kreativa krögare som vill vara med och utveckla matdestinationen Göteborg. Är du en av dem?

Feskekôrka

Visionsbild som visar hur Feskekôrka kan se ut i framtiden.

Feskekôrka från 1874 är Göteborgs främsta ikonbyggnad. Just nu pågår en omfattande upprustning och när vi öppnar igen är vår vision att huset ska bli det självklara navet i området. Sista dag för att lämna in konceptförslag för verksamheten var 5 oktober. Nu ska förslagen utvärderas.

Dicksonska Palatset

Oscar Dicksons 1800-talshem vid Heden erbjuder både unika interiörer och ett oslagbart läge. Här söker vi restaurangkoncept som gör den historiska miljön rättvisa och samtidigt erbjuder en speciell restaurangupplevelse. Det finns även möjlighet att bedriva fest- och/eller konferensverksamhet.

Läs mer och lämna konceptförslag

Billdals Gård

Societetens sommardröm ligger i en vacker park utanför Göteborg. Här vill vi skapa en mötesplats och ett besöksmål för billdalsbor, göteborgare och andra besökare. Tanken är en publik verksamhet, gärna med fokus på matupplevelse.

Läs mer