Hoppa till innehållet
18 oktober, 2017

Rätt svar på tipspromenaden

Förra veckans Kulturnatta lockade gott om nyfikna besökare till Öppet hus i Kronhuset. Många av dem passade även på att vara med i Higabs historiska tipspromenad. Nu har fem vinnare utsetts.

Under fredagens Kulturnatta öppnade Higab upp portarna till ett av Göteborgs äldsta hus, Kronhuset. Besökare fick chansen att utforska de orörda vindsvåningarna, prova på danser från förr och kolla på modevisningar som tog avstamp i tidigare århundranden. Dessutom visades kortfilmer från Göteborgs historia och det fanns möjlighet att köpa enklare mat och Karolineröl från en historisk bar. Evenemanget genomfördes av Higab i samarbete med Göteborgs kulturhistoriska ekonomiska förening.

Många av besökarna passade även på att gå den historiska tipspromenaden. Nu har fem vinnare utsetts, som alla fick sju rätt av åtta möjliga. Prispotten består av varsitt bokpaket och alla vinnarna har blivit meddelade personligen.

De rätta svaren!

Fler nyheter!

Kulturnatta i Kronhuset

Folksamling med flera utklädda personer utanför entrén till Kronhuset.
Besökare inne i Kronhuset tillsammans med flera utklädda personer.
Kvinna i utklädnad håller upp ett klädstreck inne i Kronhuset med två kvinnor passerar under.
Folksamling med flera utklädda personer utanför entrén till Kronhuset. Besökare inne i Kronhuset tillsammans med flera utklädda personer. Kvinna i utklädnad håller upp ett klädstreck inne i Kronhuset med två kvinnor passerar under.