Hoppa till innehållet
26 augusti, 2016

Rätt svar på bildtävlingen

Göteborgs Kulturkalas förra veckan innebar som vanligt massor av glada göteborgare och turister på stan. Många kom förbi Higabs paviljong på Kronhusgården och passade på att vara med i vår bildtävling. Nu har vi dragit 10 vinnare som får var sitt bokpaket.

Higabs stadsvandringar och husvisningar brukar vara populära blad de kulturhistoriskt intresserade och i år var inget undantag. Närmare 2 000 biljetter delades ut. Vi har utökat programmet för varje år för att så många som möjligt ska få ta del av aktiviteterna.

Nytt för i år var bland annat det historiska tältlägret som vi genomförde i samarbete med Göteborgs kulturhistoriska ekonomiska förening. I Kronhusparken kunde man se karoliner sitta och samtala eller fäktas, adelsdamer ute på promenad och en smed i arbete. De som köade för biljett på Kronhusgården kunde titta på gycklartruppen från Kronhusteatern som uppträdde vid tre tillfällen medan barnen letade bokstäver i ”Kungens ordjakt”. Många tog tillfället i akt att kika in i Dicksonska Palatset under de tre eftermiddagar/kvällar det var öppet hus.

Higabs bildtävling var i år lite klurigare då man inte såg det efterfrågade husen på bilderna. Istället gällde det att känna igen omgivningen för att kunna gissa vilket hus fotografen haft bakom ryggen vid fototillfället. Bland dem som hade alla rätt har vi dragit 10 vinnare som får var sitt bokpaket:

A. Thuesen
Michael Arvidsson
Nils Wramnen
Peter Möller
Birgitta Röström
Lennart Palm
Harriet Beckman
Mats Karestrand
Lars-Eric Bergevärn
Mareo Barili-Ori

Vinnarna meddelas personligen. Du hittar de rätta svaren här.

Kulturkalaset 2016

Stor samling med folk utanför Higabs bod på Kronhusgården under Kulturkalaset.
Folk på väg in genom Dicksonska Palatsets entré.
Uppvisning på Kronhusgården.
Folk sitter på bänkar framför Higabs bod på Kronhusgården under Kulturkalaset.
Två kvinnor i äldre tidstypisk klädsel hanterar en glödande eld.
Stor samling med folk utanför Higabs bod på Kronhusgården under Kulturkalaset. Folk på väg in genom Dicksonska Palatsets entré. Uppvisning på Kronhusgården. Folk sitter på bänkar framför Higabs bod på Kronhusgården under Kulturkalaset. Två kvinnor i äldre tidstypisk klädsel hanterar en glödande eld.

Fler nyheter från Higab