Hoppa till innehållet
25 augusti, 2017

Rätt svar på bildtävlingen

Förra veckans kulturkalas lockade mängder av göteborgare och turister till Higabs husvisningar och stadsvandringar. Många passade även på att vara med i vår bildtävling på Kronhusgården. Nu har vi dragit 11 vinnare som får var sitt bokpaket.

Under Kulturkalaset fanns Higab som vanligt på plats på Kronhusgården. För varje år har vi utökat programmet för att så många som möjligt ska kunna ta del av våra aktiviteter. Vi delade bland annat ut biljetter till dramatiserade stadsvandringar och visningar av byggnader och platser som Kronhuset, bastionen Carolus Dux, Stadsteatern och Rådhuset. För andra året i rad genomfördes även historiskt tältläger i Kronhusparken och öppet palats på Dicksonska.

Under Kulturkalaset deltog dessutom 241 personer i vår bildtävling som i år var inriktad på stadens idrottshistoria. Frågorna sträckte sig från 1800-talet fram till i dag och några av de hus och arenor som skymtade förbi var Exercishuset, Bravida Arena, Hagabadet, Idrottshögskolan och Gamla Ullevi. Av de som deltog var det 11 personer som fick alla rätt, vilket innebär att en extra person vinner vårt bokpaket. Här nedan följer vinnarna i bildtävlingen:

Joachim Söderberg

Gunnar Grantinger

Klara Blomberg

Caroline Söderberg

Anne-Marie Lindblad

Tim Mighall

Linda Martinsson

Eva Söderberg

Lars-Eric Bergevärn

Eric Lindblad

Gunnar Söderberg

Vinnarna meddelas personligen. Du hittar de rätta svaren här!

Kulturkalaset 2017

Higab-personal pratar med besökare på Kornhusgården.
Musikuppträdande och dans i Kronhusparken.
Fyra män står i äldre och blågul militärklädsel.
Folk i rörelse i trapphuset i Dicksonska Palatset.
Higab-personal pratar med besökare på Kornhusgården. Musikuppträdande och dans i Kronhusparken. Fyra män står i äldre och blågul militärklädsel. Folk i rörelse i trapphuset i Dicksonska Palatset.