Hoppa till innehållet
7 mars, 2018

Rätt svar i bildtävlingen

I lördags slogs portarna upp till Kronhuset för Öppet hus. En stor skara med besökare lyssnade på konserter med Göteborg Wind Orchestra, provade instrument, tog del av visningar av husets orörda vindsvåningar från 1600-talet och passade på att delta i Higabs bildtävling. Nu har vi dragit fem vinnare som får var sitt bokpaket.

Kronhuset uppfördes mellan åren 1642-1654 och är en av Göteborgs äldsta byggnader. Det byggdes ursprungligen som ett lagerhus för kanoner, fordon, uniformer och annan militär utrustning. Sedan dess har Kronhuset haft en rad olika funktioner. Mellan 1670- och 1890-talen fungerade rikssalen som kyrka för garnisonen och 1929 övertog Göteborgs Stad Kronhuset från staten och använde det som magasin för Göteborgs museum. I dag hyrs Kronhuset av Göteborg Wind Orchestra och rikssalen används som konsertsal.

Lördagens Öppet hus i Kronhuset arrangerades av Göteborg Wind Orchestra i samarbete med Higab. Under dagen deltog många besökare i Higabs bildtävling där hus som Börsen, Lagerhuset, Lorensbergsteatern, Naturhistoriska museet, Stora Saluhallen och Vattentornet i Slottsskogen skymtade förbi.

Här nedan följer vinnarna i bildtävlingen som alla får var sitt bokpaket:

Sakae Nilsson

Ulf Nilsson

Eva Ryberg

Malin Elofsson

Marina Hansson

Vinnarna har meddelats personligen.

Rätt svar i bildtävlingen!

Fler nyheter!