Hoppa till innehållet
6 september, 2018

Pressmeddelande: Visningar av Rådhuset

Tillbyggnaden av Göteborgs Rådhus, signerad Gunnar Asplund och färdigställd 1936, är förmodligen den byggnad i Göteborg som är mest internationellt känd. Från och med september startar fasta visningar av den vackra byggnaden.

Översikt av stora salen i Rådhuset

Det finns ett stort intresse både bland göteborgare, besökare och inte minst arkitekturintresserade att besöka Rådhuset. Asplunds tillbyggnad har ett stort värde både historiskt och arkitektoniskt och räknas som ett utmärkt exempel på funktionalism.

De senaste åren har visningar skett under sommartid och i samband med Kulturkalaset. Nu har Göteborgs Stad, genom hyresgästen Stadsledningskontoret och fastighetsägaren Higab, möjliggjort att guidade visningar av Asplunds tillbyggnad kommer att erbjudas under hela året.

Historieverket har fått i uppdrag att arrangera visningarna vid två tillfällen per vecka, tisdagar kl 10 och torsdagar kl 18. Biljettköp görs via Ticketmaster och kostnaden är 120 kr per person plus serviceavgift. Information om visningarna och länk till biljetter finns på historieverket.se

För mer information kontakta:

Cina Gasparini, utvecklare kulturmiljöer på Higab
031-368 53 92, cina.gasparini@higab.se

Sven Hagnell, producent på Historieverket
0733-50 94 14, sven@historieverket.se

Fler nyheter!