Hoppa till innehållet
7 maj, 2018

Premiär för Västra Nordstan Revival

Den 10-13 maj är det premiär för Västra Nordstan Revival i Kronhuset & Kronhusbodarna. Det blir fyra innehållsrika dagar på temat hållbarhet, innovation och tradition. Under lördagen och söndagen flyttar Göteborgs Vintagemässa in i Kronhuset med allt från 1920- till 1980-talsprylar.

Affisch om Västra Nordstan Revival. På bilden syns tecknade hus i stadsdelen Västra Nordstan.

Ända sedan grundandet av Göteborg 1621 har Västra Nordstan legat i händelsernas centrum. Området präglas fortfarande av äldre tiders tomtindelning, smala gator och anrika byggnader som Kvarteret Högvakten, Rådhuset, Sahlgrenska Huset och Ostindiska Huset. Mitt i stadsdelen ligger också Kronhuset & Kronhusbodarna och det är här som Västra Nordstan Revival arrangeras den 10-13 maj. Det är fyra dagar som går under temat hållbarhet, innovation och tradition.

Som besökare finns det möjlighet att prova på att kitta fönster, skära glas, hyvla plank, tillverka egna rep och designa föremål av återvunnet material eller lyssna på intressanta föreläsningar och möta utställare inom byggnadsvård och hållbarhet. Under de två sista dagarna flyttar Göteborgs Vintagemässa in i Kronhuset där du kan hitta allt från 1920- till 1980-talsprylar.

Västra Nordstan Revival arrangeras av Higab och Dead Tree Group i samarbete med reCreate Design Company.

Tider:

10/5: 11-18 (fri entré)

11/5: 11-18 (fri entré)

12/5: 10-17 (50 kronor entré till Göteborgs Vintagemässa i Kronhuset)

13/5: 10-17 (50 kronor entré till Göteborgs Vintagemässa i Kronhuset)

Plats: Kronhuset & Kronhusbodarna, Postgatan 4-8

Västra Nordstan Revivals program!

Fler nyheter!