Hoppa till innehållet
22 december, 2017

Pepparkakshus till äldreboenden

Stora Saluhallen, Kronhuset och Sjömanstornet. Det är bara några av alla hus som byggdes i pepparkaksform i årets jultävling på Higab. Nu när vinnaren har utsetts har de fina byggena fått nya hem på äldreboenden och i en kyrka i Göteborg.  

Ett pepparkakshus står på ett bord.

Flygledartornet i Torslanda

Som ett led i att utveckla teamarbetet bland medarbetarna genomfördes en pepparkakshustävling under december. Efter noggrant planerande, en stor dos kreativitet och ett väl genomfört samarbete tog husen form.

Byggnaderna som stod modell var Lagerhuset, Kallebäcks Källa, Stora Saluhallen, Sjömanstornet, Feskekôrka, Kronhuset, Majnabbe – Inspektorbostad, Flygledartornet, Odontologen och Daghem Apotekaregatan. Det pepparkakshus som slutligen drog det längsta strået i tävlingen var Sjömanstornet där juryns motivering löd: ”Djärvt och nydanande grepp inom pepparkakshusformen med verkshöjd och detaljrikedom som är imponerande. Processen har präglats av positivt tänkande och jävlaranama vilket återspeglas i resultatet”.

Istället för att stå kvar på Higabs tomma kontor över jul har pepparkakshusen nu blivit bortskänkta. De som får ta del av de fina byggena är S:t Johanneskyrkan och äldreboenden i Hammarkullen, Krokslätt, Björkås, Gunnared, Annedal, Kärra, Torslanda, Hovås, Västra Frölunda och Högsbohöjd.

Fler nyheter!