Hoppa till innehållet
25 mars, 2016

Påsklov i våra hus

Inte ska du sitta hemma och trycka på påsklovet! Här får du tips på roliga aktiviteter som händer i några av Higabs hus.

160324_pasklov_konstmuseet

Göteborgs konstmuseum

Fira påsklovet på Göteborgs konstmuseum! Tisdag 29 mars – fredag 1 april, kl 13 ̶ 15.
Under påsklovet letar vi vårtecken bland museets konstverk och skapar sedan egna vårliga bilder! För dig som är 5-12 år och medföljande vuxna. Vi börjar kl 13 med en kortare visning av utvalda konstverk och sedan får du skapa själv i vår Studio. Samling i entrén.
Biljett krävs.
Läs mer

Göteborgs Naturhistoriska museum

Tema dinosaurier. Museets öppettider: tisdag-söndag kl 11-17 samt torsdag kl 11-20.
I vår slöjdverkstad får du lära dig att tova dinosaurieägg som du sedan får ta med hem. Du får även upptäcka hur dinosauriernas fotspår såg ut och färglägga egna.
Tipspromenad med dinosaurietema.
Läs mer

Naturhistoriska museet exteriör.nov 2015

Göteborgs Stadsmuseum

Påsklov och medeltid. Onsdag 30 mars kl 10-13.
Besök medeltidsdagen på Göteborgs stadsmuseum! Kom och gör ditt egna medeltida instrument, testa kläder, tävla om fina priser, se nya spännande arkeologiska fynd från Nya Lödöse.

Familjesöndag. Söndag 3 april kl 13-16.
Även för medeltidsmänniskan var musik viktigt. Man spelade på snurror av grisben, flöjter av skenben, näver eller vassrör. Kom och testa olika musikinstrument och kläder från medeltiden. Kan du få ljud i ett horn?
Läs mer

Härlanda Park, Kulturhuset Kåken

Brädspel med Schultz – Släng dig i väggen Indiana Jones! Tisdag och onsdag 29-30 mars kl 13-15. Från 7 år, drop in.
I spelet Relic runners gäller det att utforska fortida tempel och altare i en vild jakt efter de värdefulla relikerna. Det blir en kamp mot klockan för att hinna före dina konkurrenter och du måste både vara snabb och smart för att hinna först. Skynda skynda!
Läs mer

Lagerhuset, Frilagret

Öppen verkstad: Kroppsmåleri! Tisdag 29 mars kl 14-19
Testa att måla på händer och fötter.
Läs mer

Lagerhuset

Lagerhuset

Stadsbiblioteket

Påsklov – Flyg med oss! Fredag 1 april kl 10-11.30. 4-12 år.
På påsklovet får barnavdelningen luft under vingarna. Vi börjar i sagans värld där du får flyga med på en spännande resa med hjälp av magiska böcker, en underbar pumpa, en flygande matta och ett luftballongspäron. När vi har landat igen skapar vi egna fantasifulla flygfarkoster i verkstan.
Biljett krävs.
Läs mer

Fler nyheter från Higab