Hoppa till innehållet
29 mars, 2018

Påsklov i Higabs hus

Inte ska du sitta hemma och trycka på påsklovet! Här får du tips på roliga aktiviteter som händer i några av Higabs hus.

Tak och torn på Härlanda Park

Kulturhuset Kåken – Härlanda Park

I väntan på påskafton: Äggblåsning

Ta chansen att dekorera dina ägg till påskriset. Ta med dig råa ägg att blåsa ur så står Kulturhuset Kåken för färg och pyntmaterial.

Torsdag 29 mars, kl 16.30-19

 

Sjöfartsmuseets exteriör med grönska runt omkring

Sjöfartsmuseet

Påsklov på Sjöfartsmuseet

Ta ett djupt andetag och följ med ner under ytan! På påsklovet kan du besöka hajarna i havet, få reda på de koreanska dykarkvinnorna haenyeos hemligheter och skapa dina egna undervattensvärldar. Tänk på att det är begränsat antal platser till aktiviteterna. Först till kvarn gäller. Gratis för barn.

Tisdag 3 april, kl 10-17

 

Barngrupp med lärare går utanför Naturhistoriska museet

Naturhistoriska museet

Upptäck: Spår av djur

Lär dig att känna igen vanliga djurspår som gnagspår från ekorre, tassavtryck av hare och spillning från snigel. Museets pedagoger visar och förklarar. Du kan också gå tipspromenad på museet. Gratis inträde.

Tisdag 3 – fredag 6 april, kl 11-17 (torsdag kl 11-20)

 

Göteborgs konstmuseum vid Götaplatsen är upplyst under kvällstid

Göteborgs konstmuseum

Under påsklovet är barn i åldrarna 5-12 år välkomna till kreativt skapande med våren som tema. Det börjar med en kortare tur i museet där du får titta på konst och samla inspiration. Sedan får du gå vidare till Studion och skapa själv. Fri entré för barn. Tänk på att det är begränsat antal platser till 16 barn/dag.

Tisdag 3 april – fredag 6 april, kl 13-15


Alla aktiviteter under påsklovet!

Fler nyheter!