Hoppa till innehållet
30 november, 2017

Opera Estrad får bidrag till filminspelning

Under våren 2018 kommer Opera Estrad att spela in en pilot av operafilmen Frozen Waterfall i Gathenhielmska Huset. Kulturförvaltningen har nu valt att ge projektet ekonomiskt stöd.

Framsidan av trähuset Gathenhielmska Huset vid Stigbergstorget.

Opera Estrad startade sin verksamhet 2014 och drivs av Isabel Lagos. Förra året satte man bland annat upp operaföreställningen ”The Bear” i Kronhuset för både döva och hörande. Scenen delades av operasångare och döva skådespelare och deras framförande gjordes med teckenspråksgestaltning, sång och musik.

Tack vare ett samarbete med ordenssällskapet Wänskapsförbundet, som är hyresgäst i Gathenhielmska huset, kunde Opera Estrad tidigare i år starta Studio Gathenhielm. Under hösten har studion, som Isabel Lagos driver tillsammans med operatenoren Kalle Leander, bland annat producerat föreställningen ”Doktor Glas möter samtidens tonsättare” i Gathenhielmska Huset. Nästa stora projekt kommer ske våren 2018 då föreningen ska spela in en pilot av operafilmen Frozen Waterfall. Nu är det även klart att kulturförvaltningen ger projektet ekonomiskt stöd. Här följer ett utdrag ur motiveringen:

”Projektet, som rubriceras som ett ”opera-filmkonstverk”, är initierat av scenkonstnären Isabel Lagos och operasångaren Kalle Leander. Det siktar mot att på ett nytt sätt förena de två konstformerna…” ”…Förvaltningen bedömer projektet som väl förberett och planerat och med potential för en ny typ av möte mellan två konstformer…”

Tidigare nyhet om Opera Estrad!

Fler nyheter!