Visa urval

Roberth Nygren - drifttekniker

Vad är dina arbetsuppgifter som drifttekniker på Higab?
– Mina huvudsakliga uppgifter är att hålla ett bra inomhusklimat i våra hus, arbeta med energioptimering och driva mindre energiprojekt. Under en arbetsdag jobbar jag bland annat med att gå igenom larm och identifiera fel i våra driftsystem, ta hand om felanmälningar och utföra åtgärder i våra fastigheter. Det gäller att hela tiden ha ögonen öppna för vad som händer i fastigheterna och ha en bra kundkontakt för att upptäcka förbättringsåtgärder.

Som drifttekniker ingår du i en teknikgrupp tillsammans med teknisk förvaltare och servicetekniker. Hur ser det samarbetet ut?
– Vi har ständig dialog och informerar varandra löpande om projekt och åtgärder som utförs i fastigheterna. Sedan försöker vi alltid hjälpas åt och samarbeta för att kunna genomföra våra uppgifter på bästa sätt. Om jag till exempel är på väg ut till någon fastighet stämmer jag av med teknikgruppen eller fastighetsförvaltaren. Då kan det hända att jag får med mig information om mindre åtgärder som behöver kontrolleras. Och det gör arbetet så mycket roligare.

Vad arbetade du med innan du kom till Higab?
– Efter att jag hade utbildat mig till energispecialist på yrkeshögskola arbetade jag på Energi & Miljöteknik som är ett entreprenadföretag inom värme och ventilation. Innan dess var jag anställd på Landvetter flygplats i många år och arbetade med markservice för flygbolagen.

Varför sökte du till Higab?
– Jag lockades framförallt av alla fantastiska fastigheter och när du arbetar på ett fastighetsbolag med förvaltning följer du en fastighets utveckling och är delaktig i förbättringsarbeten över tid. Det gillar jag. Sedan är det både stimulerande och utmanande att arbeta med den bredden av byggnader som Higab har.