Hoppa till innehållet
14 september, 2017

Odontologen firar 50 år!

I morgon samlas över 1 000 personer i Gothia Towers och Svenska Mässans kongresshall för att fira Odontologens 50-årsjubileum. Det blir en heldag med allt från tillbakablickar och tal från framstående forskare till trerätters middag och musikunderhållning.

Den här hösten är det 50 år sedan den Odontologiska fakulteten vid Göteborgs universitet startade sin verksamhet i byggnaden på Medicinareberget. Senare, i början av 2000-talet, blev den en del av Sahlgrenska Akademin och fakulteten blev därmed en institution. I dag har man uppnått en ledande position inom både forskning och utbildning.

För att fira sina 50 år kommer Odontologen att arrangera en stor jubileumsfest på Gothia Towers och Svenska Mässan fredag den 15 september. All nuvarande personal och gamla kursare, lärare, forskare och verksamma inom tandvården har bjudits in. Dessutom får studenter delta till reducerad kostnad.

Det blir en heldag med bland annat tillbakablickar på de 50 åren, tal från näringslivsprofilen Carl Bennet, forskarna Michael Glick och Mark Ludlow, samt bakteriologiprofessorn Agnes Wold. Det hela avslutas med en trerätters jubileumsmiddag och musikunderhållning med grupper som Gosskören, Plitters och studentorkestern Munwedret.

Bilar parkerade utanför Odontologen.

Odontologen på Medicinareberget byggdes 1965 och består av två högdelar med tio våningsplan och en mellanliggande del med sex våningar. Byggnaden är uppdelad i fyra husdelar med en sammanlagd yta av 32 000 kvadratmeter. Här bedrivs i dag tandläkarutbildning och forskning om odontologi.

Information om 50-årsjubileet!

Fler nyheter!