Hoppa till innehållet
13 mars, 2018

Nytt konstverk till Scandinavium

Snart kommer konstverket ”A Line” att ta form utanför Scandinavium. Den orangea markmålningen utgår från arenans ursprungliga kulör och kommer vara fri för egen tolkning.

Scandinaviums fasad lyser i orange. Runt om åker bilar och i bakgrunden syns Gothia Towers.

Den konstnärliga utsmyckningen ”A Line” kommer att målas ovanför och nedanför trappartiet utanför Scandinaviums entré och beräknas att vara på plats i maj eller juni 2018. Konstverket utförs av den tyska konstnären Judith Hopf i samarbete med Florian Zeyfang och kommer bestå av en orange linje som ser ut att vara ritad i ett enda svep. Markmålningen utgår från Scandinaviums ursprungliga kulör och kommer att föreställa en ishockeyspelare eller publik som jublar, vilket är fritt för egen tolkning. Konstverket, som beskrivs som komplext och lekfullt, knyter därmed an till ishockey- och musikevenemangen som äger rum i Scandinavium.

Konstverket ”A Line” är en del av Scandinaviums ombyggnadsprojekt som slutfördes förra året och har tagits fram i samarbete med Higab, Got Event, 02landskap arkitektkontor, ABAKO arkitektkontor och Göteborg Konst.

Fler nyheter!