Event Hyresgäster Publicerad:

Världstävling i konståkning i Frölundaborg

I helgen intar hundratals konståkare Frölundaborg. För 12:e året i rad är det dags för den internationella tävlingen i synkroniserad konståkning, Leon Lurje Trophy.

Synkroniserad konståkning kom till Sverige i mitten av 1980-talet och är den yngsta genren i konståkningsfamiljen. De första officiella världsmästerskapen arrangerades 2000, där svenska Team Surprise vann. Sporten går ut på att omkring 16 skridskoåkare ska åka i hög fart och så samspelt som möjligt i harmoni med musik och i olika formationer, linjer, hjul och block.

Den 26–27 januari är det dags för den internationella tävlingen Leon Lurje Trophy som arrangeras för 12:e gången i ordningen. Tävlingen avgörs likt tidigare i Frölundaborg och det är lag på både ungdoms- och seniornivå som deltar.

Människor står utanför Frölundaborg.

Det var på 1960-talet som idén om att bygga en inomhusrink för ishockey i Göteborg började diskuteras på allvar. Men på grund av den ekonomiska situationen och läget på arbetsmarknaden blev det stopp för dessa planer. Det slutade med att hockeyfolket själva tog tag i saken och satte igång en stor insamlingskampanj i samarbete med Göteborgs Sparbank. Kampanjen slog väl ut och man lyckades samla ihop över fyra miljoner kronor. Den 12 september 1967 invigdes Frölundaborg och Göteborg hade nu fått sin första inomhusarena för ishockey. Namnet tog man efter villaområdet som arenan låg i.

Om Leon Lurje Trophy!

Fler nyheter!