Event Hyresgäster Publicerad:

Utställning på Röhsska om plast i haven

En av dagens stora miljöfrågor är nedskräpningen av våra hav. 2050 beräknas det finnas mer plast än fisk i haven. Den 15 juni startar utställningen Ocean Plastics på Röhsska museet där man kommer visa hur man kan bidra till lösningar genom olika designprojekt.

Exteriörbild av Röhsskas entré med stenlejon

I utställningen Ocean Plastics – som pågår mellan 15 juni 2019 – 5 januari 2020 – presenterar Röhsska museet ett urval av konceptuella designprojekt som förhåller sig till problemen med plast i haven. Detta görs genom att ifrågasätta vårt förhållande till havet, presentera strategier för att städa upp haven, återvinna befintliga plaster och utforska potentialen med bioplaster. I utställningen, som sträcker sig över två våningar, visas allt från industridesign och exklusiva konsthantverk till nytt sportmode och filmer.

Utställningen är producerad av Röhsska museet och utställningsdesignen och det grafiska konceptet är skapat av Wang & Söderström. Röhsska museet har även samarbetat med Chalmers tekniska högskola, Håll Sverige Rent, Kvadrat and Stena Recycling.

Information om utställningen Ocean Platstics!

Fler nyheter!