Event Hyresgäster Samarbeten Publicerad:

Träffa Higab på Reservatets dag

Söndag den 1 september är du välkommen till Gathenhielmska Reservatet i Majorna för att fira Reservatets dag. Du kan träffa oss på Higab, hälsa på i föreningsstugorna, följa med på en guidad visning i Gathenhielmska Huset och gå en historisk vandring ledd av Sjöfartsmuseet.

HIgabs personal talar med besökare framför två av husen i Gathenhielmska Kulturreservatet

Mellan kl 12-16 den 1 september firas Reservatets dag i Gathenhielmska Reservatet. Vi på Higab kommer att vara på plats och i föreningsstugorna längs Pölgatan är det Öppet hus. Det blir guidade visningar av 1700-talsbyggnaden Gathenhielmska Huset vid Stigbergstorget. De startar kl 12, 12.45, 13.30, 14.15 och 15. Varje tur tar cirka 30 minuter och det är ett begränsat antal biljetter (först till kvarn). Dessutom genomför Sjöfartsmuseet en historisk vandring i Majorna. Under dagen kommer Gathenhielmska kulturstipendiet att delas ut och det kommer också att erbjudas musikunderhållning, lotteriförsäljning och kaffeservering.

Reservatets dag i Gathenhielmska Reservatet arrangeras av Gamla Masthuggspojkar, Gamla Masthuggsflickor, Gamla Majgrabbar, Gamla Majtöser, Vi från Vega, Gamla Majpojkars förbund och Wänskapsförbundet i samarbete med Higab.

Fri entré!

Information om Reservatets dag!

Fler nyheter!