Hyresgäster Publicerad:

Röhsska museet öppnar igen

Lördag den 23 februari öppnar Röhsska museet igen. Under de två första helgerna kan besökare bland annat ta del av presentationer av nya utställningar, föreläsningar om design ur olika perspektiv och information om det tillgänglighetsarbete som har gjorts på museet under stängningsperioden.
Röhsska museets foajé.
Röhsska museets foajé.

Under 2018 påbörjade Higab arbetet med att bygga om Röhsska museet. Uppdraget var bland annat att skapa en ny tillgänglig entré med hiss från Vasagatan och förbättra framkomligheten till arkitekturhallen och auditoriet. Dessutom handlade det om att modernisera foajén, rusta upp trapphuset och bygga ett kapprum med flera nya toaletter i källaren. Nu är arbetet slutfört – vilket vi berättade mer om tidigare i veckan – och på lördag den 23 februari öppnar Röhsska museet igen.

Då kommer bland annat museichefen Nina Due och kulturförvaltningens direktör Anna Rosengren att hälsa välkomna och presentera Röhsska museet, enhetschefen Maria Forneheim kommer berätta om basutställningen Inspiration Östasien och nya föremål i museets samling kommer att presenteras. Det blir också presentationer av Marge Arkitekter om gestaltningen av museets nya reception med butik och GAJD Arkitekter om ombyggnationen och husets arkitektoniska historia.

Öppningsprogrammen för 23–24 februari och 2–3 mars.

Det är fri entré till museet under den första öppningshelgen. Därefter gäller ordinarie entréavgift 60 kr för ett engångsbesök och 100 kr för en årsbiljett. Det är alltid fri entré för dig under 25 år.

Fler nyheter!