Event Hållbarhet Samarbeten Publicerad:

Premiär för temadagarna Cirkulära Tider

Den 4–5 maj är det premiär för Cirkulära Tider – Göteborgs hållbarhetsdagar för byggnadsvård, trädgård och livsstil. Evenemanget arrangeras av Higab i samarbete med reCreate Design Company och är en del av Higabs utvecklingsarbete Västra Nordstan Revival.

Cirkulära Tiders logga

I maj 2018 genomförde Higab för första gången temadagar i Kronhuset och på Kronhusgården utifrån ledorden Hållbarhet – Innovation – Tradition. Till det här året har evenemanget utvecklats och genomförs nu i samarbete med reCreate Design Company. Den 4–5 maj kan du besöka Cirkulära Tider i Kronhuset & Kronhusbodarna i Västra Nordstan.

Under två dagar kan du ta del av inspirerande presentationer med allt från hur-gör-jag-tips på återbruk och traditionellt hantverk inom renovering/restaurering av byggnader till hur man odlar mitt i stan och hur du minimerar ditt hushålls avfallsavtryck. Här kan du knyta kontakter och få expertråd från utställare, ta del av workshops, lär dig mer om färgval för både inomhus- och utomhusbruk och få möjlighet att smaka på sallader med lokala ingredienser. Dessutom blir det kulturella aktiviteter runtom i Västra Nordstan med gatumusikanter och food trucks i Kronhuskvarteret.

Cirkulära Tider är en del av Higabs omfattande utvecklingsarbete av stadsdelen Västra Nordstan som genomförs utifrån ledorden hållbarhet, innovation och tradition. Utvecklingsarbetet har rubriken Västra Nordstan Revival. Målsättningen är en levande och trygg stadsdel där verksamheternas inriktning och utbud ska präglas av ett hållbarhetstänk och vara en kontrast och ett komplement till utbudet i köpcentret Nordstan.

Om Cirkulära Tider

Film om Cirkulära Tider

Om Västra Nordstan Revival

Fler nyheter!