Stadsutveckling Publicerad:

Nya ishallen i Slottsskogen klar – öppnar innan jul

Nu invigs Slottsskogens ishall. Den moderna anläggningen kommer bli en mötesplats för stadens föreningsliv och är anpassad för konståkning, teamåkning, ishockey och parasporter på is.
– Ishallen kommer bli ett stort lyft för breddidrotten. Den här dagen har vi längtat efter, säger Ulf Bengtsson, projektledare på Higab.
Utsidan av en grå träbyggnad med ett stort glasparti.

Slottsskogens ishall har byggts på samma plats som den gamla Slottsskogsrinken som revs 2022. Till skillnad mot tidigare finns nu alla viktiga funktioner som omklädningsrum, förråd och café samlade under ett och samma tak. Ishallen som har en publikkapacitet om cirka 400 personer kommer skapa större möjligheter för breddföreningar, tävlingsverksamhet och andra publika evenemang. Idag sker första träningen för Frölunda HC i Slottsskogens ishall och den 26 december startar junior-VM i ishockey.

Utsidan av en grå träbyggnad med ett stort glasparti.
Entrén mot Slottsskogsvallen.

– I projektet har vi utgått från behoven från föreningarna och stadens idrottsliv för att skapa en så funktionell, tillgänglig och välplanerad anläggning som möjligt. Nu finns även ett stort fönsterparti med belysning ut mot Friidrottens hus som ska ge en mer öppen och välkomnande känsla. 

Utsidan av en grå träbyggnad med ett gult glasparti som löper längs fasaden.
Baksidan mot Friidrottens Hus. På insidan gör spelare i Frölunda HC sin första träning i ishallen.

Bredvid Frölundaborg

Higab har uppfört Slottsskogshallen på uppdrag av idrotts- och föreningsförvaltningen. Totalentreprenör i projektet var Skanska och anläggningen har utformats av Tengbom Arkitekter, där målet har varit att den ska smälta in i omgivningen. Att bygga ishallen på samma plats som den gamla – bredvid Frölundaborg – visade sig vara det bästa valet sett ur ett geografiskt, ekonomiskt och klimatsmart perspektiv. Även kylaggregat från den gamla hallen har återbrukats.

– Nu har nycklarna lämnats över till idrotts- och föreningsförvaltningen och Frölunda HC har börjat flytta in. Vi ser fram emot att se isen fyllas av skridskoåkande barn och ungdomar, säger Ulf Bengtsson.