Medarbetare Publicerad:

Ny inköpsansvarig på Higab

Idag, på Valborgsmässoafton, säger vi välkommen till Agnes Ahlgren som börjar som inköpsansvarig på avdelningen Ekonomi och Inköp. Vi bad Agnes svara på några frågor inför hennes första dag på Higab.

Vad har du jobbat med de senaste åren?

– Närmast kommer jag från Vattenfall där jag jobbat som senior inköpare och bland annat genomfört inköp av större stationsförnyelser uppe i norra Sverige. Innan dess var jag ensam inköpare på ett kommunalt bostadsbolag där jag tog hand om ramavtal, inköp av fastighetsunderhåll, ombyggnationer och nyproduktioner. 

Om du skulle beskriva ditt yrke för en sjuåring, vad skulle du säga då?

– Oj, en sjuåring!? Det skulle bli något i stil med:
Jag jobbar på kontor och skriver en massa dokument som kallas avtal. I avtalen beskriver jag vad mitt företag vill köpa och från vem vi köper av. Jag brukar köpa många olika saker, till exempel nya fönster, golv och ibland även ett helt hus. 

Om du fick äta middag med en person, död eller levande, vem skulle det vara och varför?

– Jag skulle gärna äta middag med min bortgångne morfar igen. Han var en fantastisk historieberättare, vän och min stora idol! 

Har du någon favoritplats eller favoritbyggnad i Göteborg?

– Näckrosdammen som ligger bakom Konstmuseet har en speciell plats i mitt hjärta. Min man och jag höll bröllopsfest i en av de närliggande tegelvillorna i området och tog även bröllopsfoton i parken.