Hyresgäster Publicerad:

Lokalt vineri öppnar vinbar i Saluhallen

Wine Mechanics utökar och öppnar ny vinbar i Stora Saluhallen. Målet är att slå upp dörrarna innan årsskiftet.
– Saluhallen är starkt förknippad med lokalt mathantverk och hög kvalitet, något som också kännetecknar våra viner som görs i Gamlestan. De sista åren har flera bra krogar och barer etablerat sig i Saluhallen och vi hoppas kunna stärka platsen ytterligare, säger Kenneth Gustafsson, grundare av Wine Mechanics.
Människor i rörelse framför Saluhallen.

Wine Mechanics öppnade 2017 i ett gammal svinstall i Slakthuset och blev då Skandinaviens första urbana vineri. Sedan dess har kompanjonerna Kenneth Gustafsson och Magnus Holmgren utvecklat verksamheten och bidragit till att sätta det gamla Slakthusområdet på kartan.

Man sitter på en pall med kartonger.
”I Saluhallen käkar jag gärna lunch på Bar Bulot eller Kajutan, köper ost hos handlarna och gelato hos Gelaterian. Älskar saluhallsmiljöer i största allmänhet”, säger Kenneth Gustafsson.

Tar över cafélokal

Nu utökar Wine Mechanics sin verksamhet och öppnar en vinbar i Jerkstrands gamla lokal i Stora Saluhallen.

– Saluhallen har alltid varit en central plats för matälskare och är en viktig del av Göteborgs kulturarv. Med Wine Mechanics nya vinbar hoppas vi föra den traditionen vidare samtidigt som vi erbjuder något nytt och spännande för våra besökare, säger Amanda Lindström, fastighetsförvaltare på Higab.

En avslappnad samlingspunkt

I vinbaren kommer Wine Mechanics att lägga stort fokus på sina egna urbana viner som kommer serveras på flaska, burk och kran.

– Det kommer bli en avslappnad vinbar med schysst, vinvänligt käk men också ett ställe att snacka vin och lokal vinproduktion, säger Kenneth Gustafsson.

Nu pågår arbetet för fullt med att iordningsställa vinbaren och målet är att den ska öppna innan årsskiftet.