Hyresgäster Publicerad:

Higab inför e-signering

För att underlätta för våra hyresgäster finns det nu möjlighet att e-signera sina avtal. Higab är därmed bland de första i Göteborg med att erbjuda denna tjänst för lokalhyresavtal.

Higab-medarbetaren Lars Karlsson

– Allt började med att vi gjorde en uppdatering av vårt fastighetssystem. Då hade vi möjlighet att aktivera den här modulen med e-signering, så det kändes självklart att hoppa på. Nu har vi gjort tester i en månad ungefär och i tisdags genomfördes den första e-signeringen med en hyresgäst, säger Lars Karlsson, förvaltningscontroller på Higab.

Varför har vi gjort denna förändring?
– För att modernisera och förenkla processen. Det ska bli enklare för våra hyresgäster att underteckna sina hyresavtal. Nu får de avtalet i pdf-form och kan godkänna på en gång med hjälp av bank-id. Det krävs bara ett klick istället för att de ska skriva under och datera tio sidor och sedan posta tillbaka avtalet. Det gör att det blir både smidigare för oss och våra hyresgäster.

Finns det fler fördelar med e-signering?
– Det snabbar upp vår hantering. Vi kommer heller inte behöva scanna in hyresavtalen, för att sedan lägga in dem i vårt avtalsarkiv. På sikt kommer vi ha ett e-arkiv dit avtalen förs över direkt.

Hur känns det nu när vi är i mål?
– Det känns skitkul. Och det har varit väldigt roligt att jobba fram detta. Sen är det en extra bonus att vi är bland de första i Göteborg med att införa e-signering för lokalhyresavtal.