Event Publicerad:

Dans, teater och musik i Kronhuset

Missa inte att boka biljetter till Göteborgs kulturkalas. Kronhuset Kreativ Arena presenterar allt från ett tragikomiskt potpurri om Göteborg och en dramatiserad dansföreställning till läkande ljudfrekvenser, musik med historiskt tema och guidade visningar av stadens bäst bevarade 1600-talshus.
Folk i rörelse utanför Kronhuset.
Kronhuset på Kronhusgatan 1D

Från och med klockan 10 den 10 augusti går det att boka biljetter till Göteborgs kulturkalas som äger rum den 20–22 augusti. Detta gäller nästan alla fysiska aktiviteter. Årets program består även av digitala evenemang som konserter och samtal om litteratur och musik.

I Kronhuset i Västra Nordstan kan du uppleva dessa programpunkter:

Känn läkande toner

Kom och besök New Age Sound Aesthetics ljudinstallation som består av ett tält, sju högtalare samt sju sittobjekt som befinner sig framför var och en av högtalarna. På sittobjekten känner du hur vibrationen är densamma som från högtalaren. Ljudet ska vara av samma frekvens som ett visst chakra som sägs ha en läkande effekt.

Mer information

[hr]

Scener ur ”En stad nära havet”

Vill du få en försmak av ett tragikomiskt potpurri om Göteborg under 400 år? I Kronhuset får du möta danskar, holländare, en trut, en trollkarl, Poseidon och hans fru Amfitrite, von Linné med flera.

Tre scener och tre sånger. För alla åldrar.

Mer information

[hr]

Guidade visningar av Kronhuset

Guiden Daniel Bäcklund spelar en tidstypisk karaktär som tar besökarna med på en historisk upplevelse, där även vanligtvis stängda våningsplan visas för allmänheten. Hör exempelvis om när en fyraåring utropades till ny kung för Sverige i Kronhuset och om tiden då huset användes som ett lager för arméns kanoner, fordon, uniformer och annan militär utrustning. Besökarna tas med upp till plan 4 och 5 där spåren från den tid Kronhuset var ett magasin är tydligast. Där syns husets konstruktion och 1600-talets timmermäns gedigna arbete.

Mer information

[hr]

Till gagn, prydnad och lust

Känn historiens vingslag i en dansföreställning som utspelar sig i 1600-talets Göteborg. Föreställningen utspelar sig hemma hos Nils och Magdalena Stiernsköld. Tillsammans med Johan Skytte med familj och van Dijck väntar de på att kungen ska infinna sig för att underteckna Göteborgs fasta privilegiebrev… Häng med när Renässansdansgruppen Fioretto tolkar dessa händelser med dans, musik och teater.

Mer information

[hr]

Teater Sillgatans Frestelser

Ta del av en scenisk konsert för alla åldrar om Göteborgs första fasta scen: Teater Sillgatan. Här får du följa historien om bröderna Patrik och Clas Alströmer som reste ut i Europa för att odla sitt intresse för scenkonst för att sedan ta det till Teater Sillgatan. I föreställningen möter du teaterns egna musiker som berättar om händelser, både bakom och framför kulisserna.

Mer information

[hr]

Kronhuset Kreativ Arena är ett initiativ som drivs av Higab i samarbete med flera olika aktörer. Ambitionen är att skapa ett nav för kultur, kreativitet och innovation i det historiska huset och bidra till en mer levande stadsdel. Läs mer om Kronhuset Kreativ Arena

Årets program – Göteborgs kulturkalas

Fler nyheter!