Hoppa till innehållet
21 april, 2017

Nyheter i White Guide Café

Nu har White Guide Café 2017/2018 presenterats. Både Brogyllen och Steinbrenner & Nyberg som har butiker i Stora Saluhallen fick behålla sina platser. Dessutom har Roots Café på Stadsbiblioteket tillkommit i guiden.

White Guide Café har publicerats sedan 2013 och har som syfte att presentera Sveriges bästa caféer. Under året har White Guides anonyma testare besökt över 400 caféer runt om i hela Sverige, där bedömningen sker utifrån kaffe- och bakverksutbud.

I år fick 351 caféer plats i guiden, vilket är 15 fler än förra året. Av dem är 38 caféer hemmahörande i Göteborg. Brogyllen och Steinbrenner & Nyberg, som bland annat har butiker i Stora Saluhallen, fick behålla sina tidigare platser. Men ett av caféerna som är nytt för i år är Roots Café på Stadsbiblioteket.

Den 8 maj kommer poäng och klassificeringar att avslöjas. Dessutom utser man vinnare i olika klasser. Priserna är Årets Bästa Café, Årets Konditori, Årets Kaffebar, Årets Värt en Resa, Årets Fikaställe, Årets Hållbara Café, Årets Stjärnskott samt Årets Bageri.