20 augusti, 2020

Ny uteplats på Brewhouse

Efter önskemål från hyresgästerna har Brewhouse nu fått en stor träterrass med kvällsbelysning. Den nya uteplatsen är gjord i tre nivåer med sittgradänger och plats för matservering och evenemang.

Brewhouses nya uteplats

Nu möts besökare på Brewhouse av en stor träterrass vid entrén på gården. På platsen där det tidigare fanns ett trädäck med trappa finns nu tre plan med stora ytor och sittgradänger, armaturer med ljusspel, blomlådor i industridesign och handsmidda räcken med infälld belysning. I samverkan med Creative Point – ett kulturprojekt på Brewhouse som arbetar med Arrangörer utan hinder – har en hiss och rullstolsramp utformats för att göra platsen så tillgänglig som möjligt.

Uteplatsen kom till efter önskemål från hyresgästerna och är till för alla att använda. Här kan du sätta dig med din lunchlåda eller ha ett möte i solen. En yta var tänkt att nyttjas av restaurangen, men på grund av Covid-19 har de planerna skjutits på framtiden. Uteplatsen ska även kunna användas till musik och andra evenemang.

Förutom bygget av träterrassen har en ny Brewhouse-skylt med belysning satts upp på fasaden och transportmottagningen har flyttat från framsidan till gaveln. Där har lastkajen breddats och förlängts för att hänga ihop med uteplatsen, så att det enkelt går att ta sig mellan de båda punkterna. Dessutom har marken framför förstärkts.

Brewhouses nya uteplats ut mot Åvägen

Hela arbetet startade hösten 2019 och slutfördes under sommaren 2020.

Fler nyheter!