Hoppa till innehållet
27 augusti, 2018

Ny stadsvandring i Higabs app

Vill du lära dig mer om det gamla Majorna och Göteborgs sjöfartshistoria? Nu har vi på Higab utökat vår app med en ny stadsvandring som tar dig runt Stigbergstorget.

Trähus och kullerstensgata i Gathenhielmska Reservatet

Gathenhielmska Reservatet

I samband med Kulturkalaset 2015 lanserade Higab sin första app. Med hjälp av den kan du göra egna stadsvandringar mellan några av Göteborgs mest spännande hus. Sedan tidigare finns tre vandringar med olika teman; ”Göteborgs historiska hjärta”, ”Göteborgs kulturella nav” och “Längs med Mölndalsån”. Nu kommer den fjärde stadsvandringen ”Runt Stigbergstorget – en del av Göteborgs sjöfartshistoria”. Med hus som har sina anor från 1700-talet och framåt får du möjlighet att lära dig mer om det gamla Majorna. Några av stoppen längs vägen är Sjömanshuset, Gathenhielmska Reservatet och Sjöfartsmuseet.

Med hjälp av appens kartfunktion promenerar du själv runt i din egen takt där du får veta lite om byggnadernas historia. Appen har en talfunktion för den som har problem med synen eller föredrar att lyssna på informationen. Det finns även en engelsk version. Om din telefon är inställd på ett annat språk än svenska blir det automatiskt den engelska versionen som laddas ner.

Appen finns att ladda ner gratis för både Iphone och Android. Skriv Higab i sökfunktionen.

Fler nyheter!