Hoppa till innehållet
1 oktober, 2018

Ny muralmålning på Södra Larmgatan

Nu kan du ta en tur förbi Södra Larmgatan och kolla in den nya muralmålningen Nature's Dust av Llefen Carrera. Den är en del av projektet Sätt färg på Göteborg och kommer tillsammans med elva andra bidrag bilda stråket ”21 km konst” från Röda Sten vid Klippan till Blå Stället i Angered.

Muralmålning på en svart port till en tegelbyggnad

I augusti i år presenterades de tolv vinnarna i den internationella konsttävlingen Gothenburg Art 21 som ingår i färg- och sysselsättningsprojektet Sätt färg på Göteborg. Av dem utsågs två diamantvinnare, Isaac Barreda från Frankrike och Llefen Carrera från Göteborg. Under Kulturkalaset fick Llefen Carrera själv möjlighet att börja måla sitt vinnande bidrag Nature’s Dust på ett av Higabs hus på Södra Larmgatan 1. Huset som är från 1851 byggdes ursprungligen för att förvara brandkårens utrustning men har senare använts som laboratorium, skolsal och föreningslokal. Nu är muralmålningen klar och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

– Den har verkligen blivit bra mottagen och det har höjt mitt självförtroende mycket. Alla möjliga har kommenterat målningen, allt från kompisar och deras vänner till skolbarn i närheten och fotografer som har uppmärksammat den på sociala medier. En av bilderna som lades upp på Instagram fick direkt 600 likes. Responsen har verkligen varit över förväntan, säger hon.

Konstnären Llefen Carrera sitter framför sin muralmålning

Llefen Carrera under arbetet med muralmålningen.

Hur lång tid tog det att färdigställa målningen?

– Jag jobbade åtta timmar om dagen, måndag till söndag i nästan fyra veckor. Under den tiden regnade det nästan hela tiden, så det var tur att jag satt under en presenning och målade. Sedan har många stannat till och pratat med mig för att de har varit nyfikna på målningen, så det har nästan varit svårt att jobba i fred, säger hon och skrattar.

Är du själv nöjd med resultatet?

– Jag känner mig himla nöjd. Även om man som konstnär kanske aldrig blir helt nöjd.

Muralmålningen består bland annat av ett antal prickar som är målade med äkta guld i 22 karat och enligt Llefen Carrera bidrar de till en förhöjd upplevelse av konstverket.

– Målningen är som finast precis när solen går ner och reflekteras i fönstret på andra sidan gatan. Det gör att väggen och guldprickarna lyser upp extra mycket.

Information om Sätt färg på Göteborg!

Fler nyheter!