Hoppa till innehållet
16 oktober, 2017

Ny mötesplats för kultur i Kviberg

När Tangram Film flyttade in på Kvibergsnäs Landeri tidigare i år var målet att skapa en levande mötesplats för kulturaktörer. Sedan dess har fotografer, musiker och skådespelare hyrt in sig i lokalerna.

Blommande träd framför två gula träbyggnader med rött tak.

– Jag arbetade på en liknande mötesplats när jag bodde i Malmö. Så när jag kom hit såg jag direkt vilken potential huset hade, säger Hanna Sköld.

Tangram Film är en ekonomisk förening som startade 2007 och producerar film, genomför workshops och anordnar föreläsningar. De representeras bland annat av Hanna Sköld som är regissör, manusförfattare, animatör och filmlärare på Akademi Valand Film. Förra året premiärvisades hennes film ”Granny’s Dancing on the Table” på Torontos internationella filmfestival och nominerades till en guldbagge i två kategorier.

I maj i år blev Tangram Film nya hyresgäster på Kvibergsnäs Landeri vars anor sträcker sig tillbaka till slutet av 1600-talet. Syftet med att hyra in sig på Kvibergsnäs Landeri – förutom att ha en plats att bedriva sin verksamhet – var att skapa en mötesplats för främst kulturaktörer. Den unika och speciella miljön är ett viktigt mervärde.

Nu har nästan hela huset blivit uthyrt till olika kulturutövare. Allt från fotografer och musiker till skådespelare har hittat en plats i byggnaden.

– Det är fantastiskt att ha en sån här plats att gå till. Som egenföretagare är det mycket värt att kunna ha kollegor runt omkring sig. Det gör att man kan nätverka, komma med tips, inspirera varandra och i vissa fall samarbeta, säger Patrik Forsell som arbetar tillsammans med Tangram Film.

Fler nyheter!