28 juni, 2016

Ny lekplats för Sjöelefanten

Förskolan Sjöelefanten i Klippans Kulturreservat har fått en ny lekplats. Vid invigningen kunde föräldrar, barn och personal testa studsmattan och sandlådan och leka troll i den nya trollbyn.

Sjöelefanten ligger i historisk miljö i Klippans Kulturreservat. Huset där förskolan håller till byggdes 1858 som skolhus åt arbetarbarnen i socker- och porterbruken. Arkitekt var Adolf Wilhelm Edelsvärd som även ritat S:ta Birgittas kapell. Den nya lekplatsen är dock anpassad till dagens verksamhet och säkerhetskrav även om arbetet gjorts med hänsyn till kulturmiljön. Gårdens utformning har arbetats fram tillsammans med verksamheten.

Vid invigningen häromveckan samlades personal, barn och föräldrar och inspekterade resultatet. Gården har bland annat fått ny sandlåda och gunga, en ”trollby”, en trafikplats med vägar där barnen kan öva trafikvett och en studsmatta som är nerfälld i marken. En konstgräsmatta har lagts runt aktiviteterna så barnen får en grön miljö året runt som tål spring och slitage från många små fötter. Ny belysning har också installerats, både på fasaden och kring lekplatsen.

160620_sjoelefanten2

160628_sjoelefanten2
Invigning med sol och ballonger

Fler nyheter från Higab