Hoppa till innehållet
24 mars, 2017

Ny hyresgäst på Biotech Center

Den 1 maj flyttar det svensk-engelska företaget Neoss AB in på Biotech Center. Där får de tillgång till en ny lokal som är speciellt anpassad efter deras verksamhet och som ger närhet till forskning på Göteborgs universitet.

Neoss AB startade sin verksamhet 2000 och bedriver forskning, produktutveckling och tillverkning av implantatsystem inom tandvård. Syftet är att utveckla och erbjuda kompletta implantatsystem med så få komponenter som möjligt utan att göra avkall på kvalitet och de kliniska valmöjligheterna.

Neoss AB har i dagsläget sitt svenska kontor i Mölnlycke. Men den 1 maj blir de nya hyresgäster hos Higab och ges därmed möjlighet att flytta sin verksamhet till en helt ny lokal på Biotech Center som har anpassats särskilt efter deras behov.

Bilar står parkerade utanför Biotech Center.

I mars 2004 invigdes den tekniskt avancerade anläggningen Biotech Center på Medicinareberget. Liljewall Arkitekter ritade huset som består av fyra huskroppar med en inglasad gård som klättrar upp för berget och ett tvärskepp i glas i samtliga nio våningar. Dessa delar binds samman av trappor och spänger. På gården finns två hisstorn i färgat glas som ger en tydlig karaktär åt det gemensamma gårdsrummet.

Byggnaden är 8 789 kvadratmeter stor och lokalerna är anpassade efter bioteknikföretagens speciella behov. Dessutom har hyresgästerna haft stora möjligheter att själva anpassa kontor och laboratorier efter sina verksamheter.