Hoppa till innehållet
11 maj, 2016

Ny grönska vid HDK

Igår invigdes en ny plantering vid entrén till HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk. Det är två studenter som inom ramen för kursen Göteborgs Lustgårdar skapat en hållbar trädgård som ska harmoniera med byggnadens färg och form.

Studenterna Sophie Hamilton och Hang Yue Wong har under våren gått den fristående kursen Göteborgs Lustgårdar på HDK. Kursen syftar till att skapa en större förståelse för hela arbetsprocessen inom ett konstnärligt uppdrag/designuppdrag och utmynnar i ett projekt som består i att gestalta och anlägga en visningsträdgård. Temat för uppdraget har varit hållbar trädgård.

Studenterna har analyserat platsens förutsättningar och arbetat fram förslaget tillsammans. Under processens gång har de även haft en dialog med fastighetsägaren Higab och park- och naturförvaltningen. Tanken är att planteringen ska vara lättskött och mer ekologiskt hållbar, med mindre utplanteringsväxter och mer perenner och buskar/träd. De har också tänkt på att planteringen ska fungera med byggnadens form och färg. Det roströda teglet går igen i flera av växternas bladverk och i körsbärets stam.

På tisdagseftermiddagen invigdes det färdiga resultatet med bandklippning och ciderskål i solskenet. Nu ser vi fram emot att rabatten ska etablera sig, växa och glädja både elever och personal på HDK, omkringboende och förbipasserande.

160511_HDK_1

160511_HDK_2

Fler nyheter från Higab